Amazonas

Många som åker till Brasilien är medvetna om den fantastiska naturen, och vill givetvis uppleva den. På grund av landets enorma storlek och väderförhållanden så finns det många olika ekosystem, vilket resulterar i en stor biologisk mångfald. En tiondel av alla världens arter finns i Brasilien. 250 däggdjursarter, 2000 fiskarter, 1000 fågelarter och många olika typer av träd finns i regnskogen, som finns på världsarvlistan. Men det är inte en helt lycklig historia eftersom skogen förstörs och då försvinner djurens miljö. Det finns en del nationalparker som kan besökas, men man måste göra mycket mer om djuren ska ha en chans att överleva. Det är därför bra att vara medveten om exakt var man åker när man vill uppleva naturen.

Som sagt är regnskogen Amazonas en utmärkt plats för er som vill se naturen i Brasilien. Man kan bl.a. vandra, fågelskåda och åka båt längs den enorma Amazonfloden. Om man inte är tränad och har levt i vildmarken förut ska man givetvis inte ge sig ut i skogen själv. Många olika guider finns tillgängliga för att göra er resa så underbar som möjligt och det finns även ekologiska hotell i skogen! Förutom boende och mat erbjuder de fågelskådning, sportfiske (även att fiska efter pirayor!), paddla kanot i smala åar, lära sig om Amazonas ursprungsbefolkning och mycket mer.

Man kan också ge sig ut på vattnet för att försöka se den ovanliga rosa (!) delfinen som bara finns där, gosa med sengångare, titta på många olika typer av apor som svingar sig fram och tillbaka ovanför er eller ge sig ut med sin guide för att leta efter krokodiler. Ni väljer själva vad det är just ni vill göra.